Skip to main content
Veilige leefomgeving - Calamiteitenplan Brand bakkerij op Kraaiven

Hoe een calamiteit tot iets moois kan leiden bewees de samenwerking tussen onze hulpdiensten met de ondernemers van het Tilburgse bedrijventerrein Kraaiven. Aanleiding van de samenwerkingsafspraken was de grote brand bij Maître Paul op het terrein in 2019.

Tijdens deze brand en ook daarna hadden de ondernemers veel vragen. Onder andere over de bereikbaarheid van het terrein van werknemers en leveranciers tijdens een calamiteit. Vanuit de hulpverlenerskant was er tijdens de brand veel onduidelijkheid over welke bedrijven er precies op het terrein gehuisvest waren en wat deze bedrijven eventueel aan risico’s herbergden.

Een aantal collega’s van risicobeheersing, incidentbestrijding en risico- en crisiscommunicatie voerden samen met de GHOR, de gemeente Tilburg, de Omgevingsdienst en de ondernemersvereniging van het bedrijventerrein Kraaiven meerdere gesprekken over de veiligheid op het terrein. Begrip voor elkaars processen, elkaar kennen en weten te vinden als het ertoe doet is natuurlijk sowieso een enorm winstpunt. De gesprekken zorgden er ook voor dat wij de bedrijven en bijbehorende risico’s beter in beeld hebben. En dat de ondernemers een beter beeld hebben bij wat zij kunnen doen om de veiligheid in het algemeen te verbeteren en hoe zij tijdens een incident de juiste informatie kunnen krijgen. Met als eindresultaat een handig calamiteitenplan. Een mooie win-winsituatie dus!

Veilige leefomgeving - Calamiteitenplan Brand Kraaiven
Ga naar de inhoud