Skip to main content

In de periode dat de coronamaatregelen het strengst waren en we in een zware lockdown zaten, rolden wij op 29 maart 2021 de Lichtpuntjescampagne uit. Dit deden we samen met onze partners zoals gemeenten, GGD’s, politie en andere Nederlandse gemeenten en veiligheidsregio’s. De lichtpuntjes brachten onze inwoners een glimlach, licht & lucht in tijden waarin de behoefte aan positief nieuws, aan lichtpuntjes als voorbodes van het einde van de crisis, zo groot was.

Mooie resultaten
Naast het plaatsen van 55 trotters in 12 gemeenten in onze regio hebben we vooral ingezet op een online-campagne onder andere via gesponsorde advertenties. We zagen heel veel inspirerende lichtpuntjes en lokale vertalingen voorbijkomen. Tot aan Friesland toe waren de lichtpuntjes zichtbaar.

Bekijk hier de samenvatting van de aanpak en de resultaten.

Genomineerd
Onze lichtpuntjes werden als ‘pareltjes in de publieke communicatie’ gezien en de campagne is genomineerd voor de Galjaardprijs 2021. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie. Ze werd beoordeeld als inspirerend voor vakgenoten, innovatief qua aanpak en impact qua resultaat. Winnaar zijn we niet geworden maar trots zijn we wel!

Ga naar de inhoud