Skip to main content
Hulpvaardige - Accreditatie 1

In december vonden, voor de eerste keer op de meldkamer in Bergen op Zoom, de examens Centralist van het NIPV plaats. Het bijzondere hieraan was dat het examen op onze eigen meldkamer plaatsvond. Want na een uitgebreide aanvraag- en toetsingsprocedure ontvingen we de accreditatie van het NIPV om het examen Centralist voor de aankomende drie jaar te mogen afnemen vanuit het Operationeel Centrum Brandweer.

Samen met de nieuwe leergang Centralist NIPV is dit het fundament om vanaf volgend jaar de leergang volledig onder te brengen bij de afdeling Vakbekwaam Worden binnen de VRMWB. Hiermee borgen we de kwaliteit en continuïteit van de leergang Centralist in de toekomst.

De nieuwe collega’s werkten hard om zich het vak eigen te maken. De leergang bestond uit theorielessen, diverse systeemcursussen en heel veel trainingen met praktijksimulaties beginnend vanaf een prullenbakbrand tot het inzetten van volledige pelotons. Verschillende ramp- en crisesscenario’s kwamen voorbij. Daarnaast maakten zij in de praktijk de benodigde meters bij de collega’s aan de meldtafel en met diverse stages bij onder andere de CACO’s en de politie. En met succes! Zij behaalden allemaal het felbegeerde diploma Centralist.

Hulpvaardige - Accreditatie 3
Hulpvaardige - Accreditatie 4
Ga naar de inhoud