Skip to main content
Rookmeldercampagne - 1
Rookmeldercampagne - 2

Dit jaar ging de wettelijke verplichting in dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Hiervoor startte de landelijke rookmeldercampagne met de slogan ‘Check – Koop – Plak’. Brandweer Nederland riep bewoners op om minimaal één werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis.

Vanuit VRMWB sloten wij aan bij deze landelijke campagne. We plaatsen diverse berichten op onze social mediakanalen. Daarnaast deelden we al het campagnemateriaal met onze gemeenten, zodat ook zij hun inwoners konden informeren.

In aansluiting op deze campagne gaven we tijdens de nationale brandpreventieweken in oktober nog extra fysieke voorlichting in een aantal gemeenten in onze regio. Tijdens een weekmarkt werden de inwoners verleid om een rookmelderknop in te drukken. Wie dit deed, ontving een feestelijk onthaal als aanmoediging en beloning en kreeg nog extra brandveiligheidsinformatie van een brandweercollega. Deze actie was om aandacht te geven aan het belang van het maandelijks testen van de rookmelder(s) in huis.

Ga naar de inhoud