Skip to main content

Sinds dit jaar lopen al onze brandweermensen in een nieuw operationeel uniform. Dit is de kleding die gedragen wordt tijdens werkzaamheden voor onze veiligheidsregio op kantoor en bij de repressieve dienst. Lange tijd was er landelijk een enorme diversiteit aan brandweerkleding. Bovendien waren veel kledingstukken gedateerd en voldeden niet meer als persoonlijk beschermingsmiddel.

De kleding is onder andere met brandweercollega’s ontwikkeld met het oog op draagcomfort, pasvorm en uitstraling. Daarnaast draagt het uniform bij aan de eenheid en herkenbaarheid van de brandweer in Nederland. Zo is de brandweer in één oogopslag herkenbaar voor burgers en collega-hulpverleners.

Het was een omvangrijk project dat heel wat voeten in de aarde had, maar uiteindelijk is de kleding in onze regio aan iedereen uitgereikt en lopen we nu allemaal in dezelfde pakken. En niet alleen de uniformiteit is belangrijk. De medewerkers zijn ook blij met de kleding, omdat het nieuwe uniform fijn zit en veel meer van deze tijd is.

Ga naar de inhoud